Belang van chippen en registreren van uw kat.

Onlangs kregen we klanten op consultatie met een gevonden kat. Omdat de kat aan het niezen was, besloten ze om met hem langs te komen voor een
check-up en een chipcontrole. Doordat de kat een chip had en geregistreerd was in de databank konden we meteen de eigenaar terugvinden en contacteren.
Zij vertelden ons dat hun kat Mille al vier maanden vermist was en ze zeer gelukkig waren dat hij eindelijk ongedeerd is teruggevonden.

ChippenKatHet is dus belangrijk dat ook katten gechipt en geregistreerd worden zodat de eigenaar steeds kan worden verwittigd indien nodig.
Dit geldt zowel voor buiten- als binnenkatten. Vaak denkt de eigenaar “mijn kat komt nooit buiten dus hij hoeft niet gechipt te worden”.
Stel dat de kat ooit per ongeluk buiten glipt dan is een chip een enorm pluspunt.


Toch merken we regelmatig in de praktijk dat de registratie niet in orde is en we hierdoor de eigenaar niet kunnen contacteren.
Is jou kat gechipt? Controleer dan zeker even of de registratie in orde is. Dit kan je makkelijk nakijken op de website www.idchips.com of op www.catid.be .
In het vakje ‘opzoeken van een dier’ geef je het chipnummer in, deze kan je terugvinden in het paspoort. Vervolgens kan je alle gegevens nakijken, van zowel het dier als van de verantwoordelijke. Krijg je echter de melding ‘geen registratie gevonden’ dan wil dit zeggen dat de kat niet geregistreerd staat en kom je best even langs om dit in orde te laten brengen. Staat je kat wel geregistreerd maar zijn de gegevens niet meer correct (vb. oud adres, verkeerde telefoonnummer) dan kan je dit doorgeven aan ons en laten wij dit meteen aanpassen voor jou.
ChippenKat