Denkwerk voor konijnen

Wat zeg je? Hersenwerk voor konijnen? Absoluut!
Veel mensen weten niet dat konijnen intelligente dieren zijn. Ze hebben veel aandacht nodig en afleiding. Hebben ze dit niet voldoende, gaan ze zich al snel vervelen wat leidt tot frustraties . Hierdoor gaan ze, wat door jou als baasje als ongewenst gedrag wordt bekeken, beginnen slopen.
Wat zou je zelf doen als je niets om handen hebt of geliefkoosd wordt? Daarom wil ik het graag hebben over hoe je je konijn kan bezig houden. Dit kan je samen doen maar ook als je er niet bent.

Hoe kan je samen met je konijnen spelen?
Hiervoor bestaan allerlei spellen. Hieronder zie je enkele voorbeelden. Deze zijn allemaal te koop bij Happy Rabbits!
Bouw dit steeds op, ga er niet van uit dat je konijnen dit meteen zelf oplossen. Zo kan je starten met in het spel iets lekkers te leggen en het nog niet te verstoppen. Daarna verstop je het wel maar laat je zien waar het ligt. Zo doe je verder tot jouw nijntje dit zelfstandig kan. Op deze manier bouw je ook een vertrouwensband op. Hou er rekening mee dat het schemerdieren zijn, spelen doe je dus best ’s morgens of ’s avonds.


    1.Bij het houten schuifspel verstop je iets lekkers onder de luikjes, dan moet jouw konijn de luikjes opendoen om al dat lekkers op te eten.
    2. De snoepjesboom bestaat uit schuifjes waaraan touwen bevestigd zijn. Je legt in de schuifjes korrels of gezonde snoepjes en dan laat je je konijn dit
    open maken.
    3. De Tornado bestaat uit verschillende verdiepen. Hierin zijn gaten gemaakt in de vorm van een botje. In deze gaten passen witte botten, deze hebben kleine gaatjes, hieraan bevestig je touwtjes zodat het voor het konijn makkelijker is om vast te grijpen. Begin steeds zonder de botjes en bouw ook dit langzaam op.


Je konijnen alleen laten spelen?
Natuurlijk ben je niet 24/24 bij ze. Daarom kan je best ook voor deze momenten iets voorzien zodat ze zich niet vervelen.
Je kan zelf dingen in mekaar knutselen of kopen. Wat is hiervoor ideaal?
Je kan wc-rolletjes bijhouden, kartonnen dozen, alles wat je je kan bedenken. Maar het mag uiteraard niet schadelijk/gevaarlijk zijn! Hieronder zie je enkele voorbeelden wat je zoal kan doen met lege wc-rollen. In het balletje verstop je wat hooi met korrels tussen. Ze zullen de korrels ruiken en er alles aan doen om deze eruit te halen. Met andere woorden het balletje zal gesloopt worden. Je hoeft dus geen fortuinen uit te geven om je konijnen het leuk te laten hebben.
Je kan uiteraard ook kant-en-klaar speelgoed kopen. Balletjes in verschillende materialen zijn altijd leuk. Een tunnel van wilgentakken vinden ze ook fantastisch. Leg er ook eens een verse wilgentak bij, dit is goed voor het afslijten van de tanden. Let hier bij wel op dat je geen bespoten takken geeft. Hieronder geef ik enkele voorbeelden die je kan aanschaffen zonder te moeten knutselen.