Fysio- en hydrotherapie

Bekijk onze fysio- en hydrotherapie mogelijkheden

Heeft je dier fysiotherapie nodig? De Maalderij beschikt over een complete fysioafdeling voor honden, katten, paarden en konijnen o.l.v gediplomeerd therapeute Vanessa Engelen.

Heeft je dier last van plotselinge pijnen? Werd hij of zij geopereerd aan de spieren en is een herstelperiode nodig? Kampt je dier met overgewicht? Hydro- en fysiotherapie kunnen in elk van deze gevallen soelaas bieden. Bij De Maalderij beschikken we over alle nodige materialen en expertise om jouw hond, kat, paard, etc. een gerichte behandeling op maat te geven.

Heeft je dier last van pijn? Merk je signalen van pijn op bij je viervoeter? Dan kan fysiotherapie voor comfort en herstel zorgen. Hoe merk je op dat je dier pijn heeft?

Bij honden:

 • Geen trappen meer willen doen
 • Niet meer in en uit de auto springen
 • Speelkameraadjes afsnauwen
 • Niet graag meer gaan wandelen
 • ‘Scheef’ lopen


Bij paarden:

 • Paard gaat in ‘staking’
 • Verlies van ‘schwung’
 • Bekende oefeningen die plots maar op 1 hand lukken
 • Een braaf paard dat ineens beslist te steigeren of te bokken


Geen nood! De Maalderij beschikt over een complete fysioafdeling voor honden, katten, paarden en konijnen onder leiding van gediplomeerd therapeute Vanessa Engelen.

Je dieren worden optimaal ondersteund bij de revalidatie na een operatie of blessure. Zo zorgen we ervoor dat de steunname en de beweging van de gewrichten verbeteren, en kunnen we het verlies van spiermassa tegengaan indien je dier lang stil heeft moeten zitten.

Hydrotherapie: ontspanning, spieropbouw en een snellere revalidatie

Heeft je dier overgewicht of moet zijn of haar conditie verbeteren? Kampt het misschien met artrose? Of misschien moet jouw viervoeter wel revalideren na een operatie? Dan kan hydrotherapie - een ‘loopband’ onder water - de ‘way to go’ zijn.

De voordelen van fysiotherapie:

 • De gewrichten van je dier worden minder belast waardoor de revalidatie sneller van start kan gaan en de herstelperiode flink ingekort wordt
 • Hydrotherapie is een aangename en afwisselende manier om je hond te trainen
 • Het water heeft een ontspannend massage-effect. Ideaal voor dieren die last hebben van pijnlijke spieren!
 • De coördinatie, balans en flexibiliteit van je dier verbeteren aanzienlij
 • Je dier bouwt spiermassa op

Bij De Maalderij willen we het jouw dieren zo comfortabel mogelijk maken. Daarom kan je de hele tijd aanwezig zijn bij de sessie van bv. je hond, waardoor jullie band versterkt wordt.

De fysiotherapeut blijft de hele sessie aanwezig om gerichte instructies te geven en een op maat gemaakt schema op te volgen.

Dirk Van Dessel

Dirk Van Dessel

Sandra Meers

Sandra Meers

Flip Van Dessel

Flip Van Dessel

Cilia de Roest

Cilia de Roest

Sophie van Roosenbroek

Sophie van Roosenbroek

Robin Vaes

Robin Vaes

Hans Peeters

Hans Peeters

Frie Jansen

Frie Jansen

Eva Thenaers

Eva Thenaers

Liesje Van Eeghem

Liesje Van Eeghem

Kelly Roofthooft

Kelly Roofthooft

Jolien Van den Eynde

Jolien Van den Eynde

Gitte Mariën

Gitte Mariën

Charlotte Expeels

Charlotte Expeels

Ellen Bertheloot

Ellen Bertheloot

Laure Van Houtte

Laure Van Houtte

Veerle Verhoeven

Veerle Verhoeven

Isha Van Mol

Isha Van Mol

Yentl Schram

Yentl Schram

Petra Horemans

Petra Horemans

Charissa Willems

Charissa Willems

Ann Op De Beeck

Ann Op De Beeck

Milan Grega

Milan Grega

Hilde Corten

Hilde Corten

Deze dierenartsen zorgen voor jouw dier(en)

Onze dierenartsen verzorgen jouw viervoeters met alle plezier. Jouw dier een gelukkig en gezond leven bezorgen: daar gaan we met z’n allen voor. Opdat elk dier de zorg kan krijgen die het verdient, hebben we artsen met verschillende expertises in huis.

Groot of klein: elk dier krijgt verzorging op maat bij De Maalderij

Dit zeggen tevreden beestjes en baasjes over De Maalderij

10 baasjes geven ons
gemiddeld een

9,7
Marcia

Marcia

Baasje van Loulou

9
“Loulou is normaal erg bang voor de dierenarts, maar hier kunnen ze haar zo kalmeren dat alles soepel verloopt. Voordat ik het weet is alles al helemaal gecheckt. Bedankt namens Loulou.”
Zoersel Malle

Mighty

10
Zeer tevreden! En in het bijzonder van Flip, zeer getalenteerde dierenarts die steeds 100% voor zijn job gaat. Hij heeft een groot hart voor dieren en dat merk je meteen waardoor ze meer op hun gemak zijn.

Nele Fissette

10
Na gisterenavond 8 artsen en klinieken gebeld te hebben, konden we hier wél terecht met een spoedgevalletje. Beste zorgen, uitgebreide uitleg, meerdere telefoons per dag met updates,.. allemaal top!

Wesley Jacobs

Baasje van Enzo

10
Ik wou even melden wat een topteam de maalderij is .Deze week enzo laten opereren en zo vriendelijk allemaal van dierenartsen tot het onthaal alleen maar heel veel lof. En ook zeer professioneel en alles goed uitleggen en medeleven.

Correke Vechter

10
Ze zijn daar altijd heel vriendelijk en ze nemen ook de tijd als je daar met je huisdier komt. Als je belt voor een afspraak of een dringend bezoek dan kan je er meestal snel terecht, Ik kom er super graag en ze zijn ook zeer lief voor de dieren.

Bruno Duysburgh

Baasje van Sienna

9
Ons hondje Sienna had een lelijke bijtwonden opgelopen. Ze is hier prima behandeld. Dierenarts F. Van Dessel zijn we erg dankbaar voor de zorgen en de empathie.

Ann Bachot

10
Ongelooflijke dierenarts die ons in nood heeft geholpen met ons hondje. Ik kan deze praktijk aan iedereen aanbevelen. Heeft zeer goede kennis en door hun onmiddelijk handelen leeft ons hondje nog. We zijn hun enorm dankbaar.

Katrien van Praet

9
Supergoed opgevangen, veel en duidelijke uitleg gekregen. Meegaand en begrijpend naar dier en baasje toe. Dadelijk een vertrouwd gevoel. Wordt vanaf nu onze dierenarts.

Marc en Chris

Baasje van Sam

10
Het laten inslapen van onze poes Sam werd heel sereen begeleid. We hebben rustig afscheid kunnen nemen en alles werd heel goed uitgelegd. Er brandde zelfs een kaarsje in de wachtzaal voor het afscheid van Sam. Ik beveel De Maalderij zeker aan.

Bart en Elsje

Baasje van Victor

10
Zo menselijk, professioneel en ondersteunend in het begeleiden van onze Zazou. Dankzij de goede zorgen van Dirk en Stephanie is ons kleine meisje zolang bij ons kunnen blijven. Dankzij Victor was het afscheid sereen en warm.