Dierenartsenpraktijk

Hier verzorgen we je dieren

Wil je weten waar we jouw dieren behandelen? We nemen je mee van wachtkamer tot operatiezaal.

Weten waar we je kleine en grote dieren verzorgen? Bij ons krijgt ieder dier zorg op maat in een ruimte die daar perfect geschikt voor is. We nemen je mee in de verschillende ruimtes van De Maalderij.

Een warm welkom: parking, balie en wachtzaal

Wanneer je met je dier naar onze praktijk komt, kan je dat doen in alle comfort. Voor De Maalderij vind je een grote parking waar je je wagen kan parkeren.

Daarnaast beschikken we over 5 consultatieruimtes waar we jouw huisdier kunnen onderzoeken. In deze ruimtes zijn ook weegschalen, microscopen, oorkijkers, thermometers en meer aanwezig om je dier te onderzoeken.

Kom je langs voor een consultatie inzake oogheelkunde? Ook daar hebben we speciale apparaten voor. Van oogboldrukmetingen tot onderzoek van oogziekten zoals staar: bij De Maalderij zijn we optimaal voorzien.

De radiografie- en echografieruimte

Soms heeft je dier radiografie- of echografieonderzoeken nodig. Bij De Maalderij kunnen we digitale radiografieën maken om bv. breuken, drachtcontrole of bepaalde ziekten op te sporen.

Daarnaast hebben we ook een aparte radiografieruimte voor kleine huisdieren zoals honden of katten, en een radiografieruimte voor grote huisdieren.

Bovendien kan je bij ons ook terecht voor echografie: zo kunnen we controleren of je hond of kat drachtig is en of we verder onderzoek moeten uitvoeren van de buikorganen.

Over het algemeen kunnen deze onderzoeken worden uitgevoerd terwijl het dier wakker is.

Heeft je dier een hartprobleem? Eens per maand komt er ook een cardioloog langs die een echo neemt van het hart op een speciaal daarvoor bestemde tafel.

De voorbereidingsruimte

De voorbereidingsruimte

Voorbereiding is belangrijk! Daarom maken we je dier in een aparte ruimte klaar alvorens hij of zij naar de operatiezaal gebracht wordt. Hier wordt het dier onder narcose gebracht en geïntubeerd. In die ruimte worden de dieren klaargemaakt voor de operatie door hen bijvoorbeeld te scheren, te wassen en te ontsmetten. Heeft je dier een kleine ingreep nodig? In deze ruimte worden ook kleinere operaties en hechtingen gedaan.

De operatiezalen

De operatiezalen

Na de voorbereiding wordt je dier overgebracht naar een van onze operatiekwartieren. Bij De Maalderij beschikken we over:

Kleine huisdieren

 • Een zaal met 2 tafels voor gewone chirurgische ingrepen;
 • Een zaal met 1 tafel voor laparoscopische en orthopedische ingrepen.
 • Een zaal met een oogmicroscoop voor operaties onder de microscoop.

Paard

 • Een operatiezaal voor paarden
Ons dierenhospitaal

Ons dierenhospitaal

Moet je dier wat langer bekomen na een ingreep, of moet hij of zij gehospitaliseerd worden? Ook dat kan bij De Maalderij.

Ons hospitaal bestaat uit 5 ruimtes: twee ruimtes voor lang verblijf (hond en kat), twee ruimtes voor kort verblijf (hond en kat) en een quarantaineruimte.

Na de operatie kunnen dieren in een recovery ruimte terecht met voorverwarmde hokjes. Daarna gaan ze naar de hospitalisatieruimtes.

Voor honden is er daarnaast een weide waar ze worden uitgelaten.

We beschikken ook over nieuwe zuurstofkooien: dat zijn hokken met hogere zuurstofpercentages. Medisch gezien zijn die ruimtes heel nuttig voor herstel en voor de behandeling van bepaalde ziektes.

Een waardig afscheid in onze afscheidsruimte

Een waardig afscheid in onze afscheidsruimte

Je dier laten gaan, nooit makkelijk. Daarom zorgen we voor een waardig afscheid in onze afscheidsruimte. Daar kan je alle tijd nemen om je dier te laten gaan op je eigen tempo. Om jezelf echter zo goed mogelijk voor te bereiden op zo’n verschrikkelijk moment, stel je je best op voorhand deze vragen:

 • Waar wil je je dier laten inslapen?
 • Tot wanneer wil je aanwezig zijn?
 • Wie wil je dat hierbij aanwezig is?
 • Wil je na de euthanasie van je dier nog afscheid nemen?
 • Wat wil je dat er achteraf met het lichaam gebeurt?
 • Bij plotseling overlijden: wil je een autopsie laten uitvoeren?

Wanneer je huisdier is overleden, zijn er verschillende opties voor het lichaam. Het meest voorkomende is de gezamenlijke crematie. Wil je liever een aandenken aan je dier, en wens je de assen terug in een urne of verwerkt in een juweel, dan kan je kiezen voor individuele crematie. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je huisdier thuis te begraven in je tuin. Dit is toegestaan voor huisdieren tot 10 kg (afhankelijk van je gemeente). Heb je zelf nog vragen omtrent euthanasie? Of wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op met ons en wij helpen je graag verder!

Voor paarden en ezels: onze stallen en weide

Bij De Maalderij beschikken we over specifieke ruimtes waar we je paarden en ezels verzorgen, namelijk:

 • Piste voor bereden onderzoek
 • Een grote stal met 14 boxen om de paarden te hospitaliseren.
 • 8 isoleerboxen.
 • Een opvoelbox en een box om de hoeven van paarden te verzorgen.
 • Een operatiezaal met een recovery box waar de paarden rustig kunnen bijkomen van de anesthesie (eventueel met assistentie) zonder zich te bezeren.
 • Een radiografieruimte voor de paarden.
 • 2 cirkels (1 met zachte en 1 met harde bodem), onder andere gebruikt voor mankheidsonderzoek bij paarden.
 • Een grote weide voor de gehospitaliseerde paarden.


Je kan dus op je twee oren slapen. Jouw paarden en ezels worden optimaal verzorgd en kunnen in alle rust herstellen bij De Maalderij!

Dirk Van Dessel

Dirk Van Dessel

Sandra Meers

Sandra Meers

Flip Van Dessel

Flip Van Dessel

Cilia de Roest

Cilia de Roest

Sophie van Roosenbroek

Sophie van Roosenbroek

Robin Vaes

Robin Vaes

Hans Peeters

Hans Peeters

Frie Jansen

Frie Jansen

Eva Thenaers

Eva Thenaers

Liesje Van Eeghem

Liesje Van Eeghem

Kelly Roofthooft

Kelly Roofthooft

Jolien Van den Eynde

Jolien Van den Eynde

Gitte Mariën

Gitte Mariën

Charlotte Expeels

Charlotte Expeels

Ellen Bertheloot

Ellen Bertheloot

Laure Van Houtte

Laure Van Houtte

Veerle Verhoeven

Veerle Verhoeven

Isha Van Mol

Isha Van Mol

Yentl Schram

Yentl Schram

Petra Horemans

Petra Horemans

Charissa Willems

Charissa Willems

Ann Op De Beeck

Ann Op De Beeck

Milan Grega

Milan Grega

Hilde Corten

Hilde Corten

Deze dierenartsen zorgen voor jouw dier(en)

Onze dierenartsen verzorgen jouw viervoeters met alle plezier. Jouw dier een gelukkig en gezond leven bezorgen: daar gaan we met z’n allen voor. Opdat elk dier de zorg kan krijgen die het verdient, hebben we artsen met verschillende expertises in huis.

Groot of klein: elk dier krijgt verzorging op maat bij De Maalderij

Dit zeggen tevreden beestjes
en baasjes over De Maalderij

10 baasjes geven ons
gemiddeld een

9,7
Marcia

Marcia

Baasje van Loulou

9
“Loulou is normaal erg bang voor de dierenarts, maar hier kunnen ze haar zo kalmeren dat alles soepel verloopt. Voordat ik het weet is alles al helemaal gecheckt. Bedankt namens Loulou.”
Zoersel Malle

Mighty

10
Zeer tevreden! En in het bijzonder van Flip, zeer getalenteerde dierenarts die steeds 100% voor zijn job gaat. Hij heeft een groot hart voor dieren en dat merk je meteen waardoor ze meer op hun gemak zijn.

Nele Fissette

10
Na gisterenavond 8 artsen en klinieken gebeld te hebben, konden we hier wél terecht met een spoedgevalletje. Beste zorgen, uitgebreide uitleg, meerdere telefoons per dag met updates,.. allemaal top!

Wesley Jacobs

Baasje van Enzo

10
Ik wou even melden wat een topteam de maalderij is .Deze week enzo laten opereren en zo vriendelijk allemaal van dierenartsen tot het onthaal alleen maar heel veel lof. En ook zeer professioneel en alles goed uitleggen en medeleven.

Correke Vechter

10
Ze zijn daar altijd heel vriendelijk en ze nemen ook de tijd als je daar met je huisdier komt. Als je belt voor een afspraak of een dringend bezoek dan kan je er meestal snel terecht, Ik kom er super graag en ze zijn ook zeer lief voor de dieren.

Bruno Duysburgh

Baasje van Sienna

9
Ons hondje Sienna had een lelijke bijtwonden opgelopen. Ze is hier prima behandeld. Dierenarts F. Van Dessel zijn we erg dankbaar voor de zorgen en de empathie.

Ann Bachot

10
Ongelooflijke dierenarts die ons in nood heeft geholpen met ons hondje. Ik kan deze praktijk aan iedereen aanbevelen. Heeft zeer goede kennis en door hun onmiddelijk handelen leeft ons hondje nog. We zijn hun enorm dankbaar.

Katrien van Praet

9
Supergoed opgevangen, veel en duidelijke uitleg gekregen. Meegaand en begrijpend naar dier en baasje toe. Dadelijk een vertrouwd gevoel. Wordt vanaf nu onze dierenarts.

Marc en Chris

Baasje van Sam

10
Het laten inslapen van onze poes Sam werd heel sereen begeleid. We hebben rustig afscheid kunnen nemen en alles werd heel goed uitgelegd. Er brandde zelfs een kaarsje in de wachtzaal voor het afscheid van Sam. Ik beveel De Maalderij zeker aan.

Bart en Elsje

Baasje van Victor

10
Zo menselijk, professioneel en ondersteunend in het begeleiden van onze Zazou. Dankzij de goede zorgen van Dirk en Stephanie is ons kleine meisje zolang bij ons kunnen blijven. Dankzij Victor was het afscheid sereen en warm.